E-mail

 

Fogamzásgátló tabletta és hajhullás


Hajhullás fogamzásgátló tabletta miatt
A fogamzásgátló tabletták szedése, vagy szedésük abbahagyása hajhullás, hajritkulás kialakulását vonhatja maga után. A jelenleg forgalmazott fogamzásgátló tabletták általában alacsony hormontartalmú készítmények, melyek ösztrogént és progeszteront, vagy csak progeszteront tartalmaznak. Sajnos azonban mégis gyakran problémákat okoznak.

A fogamzásgátlók által kiváltott hajhullás hátterében az ösztrogénszint változása áll. Érdemes hormonális eredetű hajhullás esetén endokrinológust felkeresni, különösen ha a hajproblémák mellé hangulatzavar, erősebb szőrösödés, hízás vagy fogyás is társul.

A legjobb a hajhullás jelentkezésekor abbahagyni a fogamzásgátló tabletták szedését, amennyiben ez nem kivitelezhető, érdemes még alacsonyabb hormontartalmú készítményekkel próbálkozni. Számítani kell arra, hogy a hajhullás nem biztos, hogy a gyógyszer szedésének felfüggesztését követően egyből abba fog maradni. Van, akinél akár fél évre is szükség lehet a hormonális egyensúly helyreállásához.

A fogamzásgátló tabletták szedésének abbahagyását követően gyakori jelenség a rendszertelen menstruáció, vagy annak teljes hiánya, a fogyás, hangulatváltozások, a hajhullás mellett zsírosabbá válhat a haj, és arc, ezzel egyidejűleg pedig pattanások keletkeznek az arcon és a törzs felső részén.


Mit tehetünk ezen kívül, ha fogamzásgátló miatt hullik a hajunk?

1. Fogyasszunk rendszeresen sok nyers zöldséget, gyümölcsöt.
2. Szedjünk hajerősítő vitaminokat.
3. Erősítsük hajhagymáinkat hajcseppel és regeneráló hajsamponnal.
4. Kezdjünk el sportolni, a sport során ugyanis sok boldogsághormon (endorfin) termelődik a szervezetünkben, ami segít leküzdeni a hangulati ingadozásokat, és elősegítheti a szervezet egyensúlyának gyorsabb helyreállását.

 
 
LinkcsereOldaltérképImpresszumhairwellness.hudrimmun.com

Minden jog fenntartva © dr. Immun kft. 2011

Az oldal bármely részletének másolása tilos! Szerzői jog védi!