E-mail


Alopecia Seborrhoica

 


Szinonimái: seborrhoás hajhullás, Alopecia Seborrheica.
 

Seborrhoeás dermatitis következtében a faggyúmirigyek nagy mennyiségű faggyú termelnek a hajas fejbőrön, ami hajhullás kialakulásához vezet. Általában 20 és 40 év között alakul ki, a férfiak gyakrabban érintettek, mint a nők.
 


Kialakulásának okai

A túlzott faggyútermelődéshez vezethetnek az immunrendszer, a központi idegrendszer és a hormonrendszer zavarai, valamint a stressz és egyéb környezeti hatások. Azt is feltételezik, hogy a bőrkiütések immunválaszok a Malassezia furfur élesztő gombák anyagcsere termékeire. Ezek az emberi bőr tulajdonképpen ártalmatlan gyarmatosítói, ha elszaporodnak megbetegedések okozóivá válnak.
 


Tünetekei

Korpásodó, hámló kiütések jelennek a hajas fejbőrön és a szomszédos területeken, érintett lehet az orr, áll, szemöldök, szemhéj körüli bőr és a fül. A fejbőr zsíros, míg a haj meglehetősen száraz és törékeny. Súlyos viszketés léphet fel, de sokaknál nem fordul elő. Kockázati tényezők: Parkinson-kór, AIDS betegek, férfiak, menopauzában lévő nők.
 


Kezelése
Nagyon fontos a fejbőr alapos tisztítása, melyre magas aktívanyag tartalmú samponok a legalkalmasabbak. A DR. IMMUN® 25 gyógynövényes Hajsampon magas aktívanyag tartalmából fakadóan alaposan tisztítja és regenerálja a fejbőrt.

 

Cikkek hasonló témában: 

Sugárterápia és hajhullás

Vashiány és hajhullás

Gyógyszerek és hajhullás

Trakciós hajhullás

Női hajhullás okai

Helytelen táplálkozás és hajhullás

Hajviselet és hajhullás

Hajhullás férfiaknál

 
 
LinkcsereOldaltérképImpresszumhairwellness.hudrimmun.com

Minden jog fenntartva © dr. Immun kft. 2011

Az oldal bármely részletének másolása tilos! Szerzői jog védi!