E-mail

 


Hajviselet és hajhullás


traction_alopecia, hajhullás hajviselet miatt
Trakciós alopeciának nevezzük a hajhullásnak azt a típusát, melyet káros hajviselési gyakorlatok, szokások következtében alalkul ki.

Sokan nem is gondolunk arra, hogy a konty, a lófarok, az afrofonat tartós viselése nemcsak hajszálainkra lehet megterhelő, de hajhagymáinknak sem használ. Ezen hajviselési módok miatt a hajszálak ugyanis tartósan húzódnak, feszülnek. Ugyanez a feszülés alakul ki egyébként a mesterséges hajhosszabbítás esetén is, ami éppen ezért szintén nagyon káros a hajhagymák egészségére.

Az okozhat problémát, hogy a hajszálak hosszan tartó terhelése, húzódása miatt a hajtüszők begyulladhatnak. Amennyiben a gyulladt területen gennyes kis csomók keletkeznek, és a bőr hegesedéssel gyógyul, a folyamat eredményeként a hajhagymák elpusztulnak, így tartós kopaszság alakul ki a fejbőr érintett területein.

A problémát jelző tüneteket nagyon komolyan kell venni. Amennyiben érzékeljük, hogy nem teszik hajszálainknak és hajhagymáinknak frizuránk, változtassunk rajta. Engedjük, hogy hajhagymáink regenerálódjanak, megpihenjenek.

A húzódásból, feszülésből fakadó káros hatások figyelmeztető jelei a következők: érzékeny, viszkető fejbőr, fokozódó hajhullás, hajritkulás, majd kopasz foltok megjelenése a fejbőrön.

Amennyiben nem vesszük komolyan ezeket a figyelmeztető jelzéseket visszafordíthatatlan folyamat alakulhat ki. A kezdeti hajhullás, hajritkulás nem fog megszűni, a fejbőrünkön keletkező hajhiányos, kopasz területeket pedig már csak hajátültetéssel lehet eltüntetni. Abban az esetben, ha az irritáció hatására nem következik be hegesedés a fejbőrön, a haj újra ki fog nőni, és pár hónap alatt visszanyeri korábbi minőségét a hajunk.

 

Előzzük meg a hajhullás kialakulását

Változtassuk gyakran frizuránkat, ha tehetjük hordjuk kibontva hajunkat, kerüljük a hajszálak feszülését okozó hajviseleteket, ezzel nagyban elő tudjuk segíteni, hogy hajszálaink és hajhagymáink minél tovább megőrízzék egészségüket.

 

 

Cikkek hasonló témában:

Vashiány és hajhullás

Trakciós hajhullás

A hajhullás kivizsgálása

Hegesedő hajhullás

Diffúz hajhullás

Hajhullás férfiaknál

Női hajhullás okai

Hajhullás serdülőknél

Hajhullás gyermekeknél

Örökletes hajhullás

Természetes hajhullás

 


 
 
LinkcsereOldaltérképImpresszumhairwellness.hudrimmun.com

Minden jog fenntartva © dr. Immun kft. 2011

Az oldal bármely részletének másolása tilos! Szerzői jog védi!