E-mailVegyszeres kezelések és a hajhullásA szép és divatos fizura az ápolt külső kritériumává vált napjainkra, mely elkészítéséhez a modern nő számára szinte nélkülözhetetlen a festés, dauerolás, hajkiegyenesítés és a különböző vegyszeres hajápoló termékek: hajzselé, hajlakk, hajhab alkalmazása.


A hajhullás kialakulása


hajfestés és hajhullás

Ezek a szintetikus, vegyi anyagok azonban felszívódnak a fejbőrbe és a hajszálakba, ahol rendkívül káros hatást gyakorolnak. Az erős szálú haj egy ideig képes ellenállni r oncsolásuknak, de vékony, gyengébb haj esetén sokkal hamarabb megmutatkoznak a drasztikus beavatkozások negatív következményei. A hajszálak először általában a fejbőrrel együtt kiszáradnak, majd a folyamat eredményeként feltöredeznek.
   
Ha szereti környezetét gyakran új frizurával elkápráztatni, fejbőre és hajhagymái különösen nehéz helyzetben vannak.

Van, akiknél elég hamar, másoknál hosszabb folyamat eredményeként a hajhagymák ellenálló képessége lecsökken a vegyszerek (számukra mérgek), károsító hatásával szemben. Szerkezetükben roncsolódnak, így működésük leáll, rosszabb esetben el is pusztulnak, hajhullást, végleges hajritkulást, vagy kopaszságot előidézve.


A hajhullás kezelése


Amennyiben rendszeresen használja a fentebb említett hajszépészeti módokat, és ennek eredményeként hullik, ritkul a haja, érdemes pihenőt adni a számukra, hogy regenerálódni tudjanak. Amennyiben ősz hajszálait akarja eltüntetni, érdemes azt is mérlegelnie, mi a rosszabb: a fehér hajszálak, vagy a ritka haj, illetve a kopasz fejbőr.

Kutatások egyébként kimutatták, hogy hosszú távon a haj rendszeres festése allergiát válthat ki, és daganatos megbetegedések kialakulásához is vezethet.

Ha már hajhullással küszködik, és ritkul a haja érdemes, vagy egyszerűen csak szeretné megakadályozni a hajhullás kialakulását, érdemes hajhullás elleni készítményeket használnia.


A HairWellness® Hajkúra Program nagyszerű, sokaknál bevált segítség hajhullás esetén, mert táplálja, és erőteljesen regenerálja a hajhagymákat, valamint a fejbőrt. Ne késlekedjen, alkalmazza azt, ami már sokaknak segített!

 

Hasonló cikkek a témában:

Diffúz hajhullás

Hajhullás férfiaknál

Női hajhullás okai

Hajhullás serdülőknél

Hajhullás gyermekeknél

Örökletes hajhullás

Természetes hajhullás

Foltos hajhullás

Végleges hajhullás

Átmeneti hajhullás

Hajhullás szoptatás idején

 


 
 
LinkcsereOldaltérképImpresszumhairwellness.hudrimmun.com

Minden jog fenntartva © dr. Immun kft. 2011

Az oldal bármely részletének másolása tilos! Szerzői jog védi!